• Vårdbibel

Några röster om Vårdbibeln:
"Jag gav varsin Vårdbibel till mina arbetskamrater som julgåva julen 2013, och det var väldigt uppskattat. Flera har tackat flera gånger och kommenterat de berättelser som finns i den. Det har blivit flera intressanta samtal om livet och tron."

"Jag fick en Vårdbibel före jul, och då jag började läsa de personliga berättelserna i den berörde de mig djupt. Jag har p.g.a. olika anledningar inte varit i min kyrka på många år, men fattade ett beslut att börja gå dit igen fr.o. m. julhelgen. Jag har länge längtat att tillbaka, men det som fick mig att äntligen ta tag i det var då jag läste om vad tron betyder för andra människor inom vården. TACK!"

"Det känns så stort att på detta sätt kunna dela det som betyder mest för mig, till mina jobbarkompisar. Jag tackar Gud för detta redskap som vi fått."

"På mitt jobb är det flera som nu har fått varsin Vårdbibel, och de kommer och berättar att de har läst de intressanta berättelser som finns i den, och flera har även börjat läsa i Nya Testamentet."

"Vilka bra böner det var i den där boken jag fick! Jag har provat att läsa en del av dem, och det känns bra."

"Jag har flera i min släkt som arbetar i vården, och jag har tyckt att det är svårt att prata med dem naturligt om kristen tro. De fick varsin Vårdbibel av mig i julklapp och jag funderade över hur de skulle reagera. Det har endast varit positiva kommentarer om den, och jag har även för någon fått möjlighet att berätta lite mer om vad tron betyder för mig."

"En av mina grannar som arbetar på sjukhuset brukar jag prata lite med ute då jag hämtar posten, men jag har inte berättat att jag är kristen. I januari bjöd jag in henne på lite fika och hon fick en Vårdbibel och en blomma av mig. Hon sa då att hon hade förstått att jag var kristen, för hon hade sett mig gå iväg på söndagsförmiddagarna, då andra brukar vara hemma och sova för att de varit ute och festat på lördagskvällen. Hon hade tänkt då att jag nog skulle till kyrkan."


"Jag fick en Vårdbibel av min moster, och det var precis vad jag behövde. Att läsa de personliga berättelserna i den har gett mig nytt mod och hopp om livet, trots att jag tyckt att det är helt kört."

"Jag brukar ha med mig min Vårdbibel och läsa ur den då de andra läser skvallertidningar, och flera av mina jobbarkompisar har bett mig att skaffa varsin åt dem också. Då har de fått av de ex som jag har beställt hem."


"Jag har inte vetat hur jag ska berätta för mina kollegor att jag är kristen, men nu har jag gett flera av dem en Vårdbibel. För mig var det ett bra sätt. Flera av dem har sagt att de förstod att jag var kristen, men nu vet de. Två av dem har sedan kommit och pratat om svåra saker, som jag inte tror de hade gjort annars, och jag har sagt att jag gärna ber för dem. En av de saker som jag hjälpt till att be för har löst sig som svar på bön. När jag gav Vårdbibeln var det ett sätt att säga att jag är kristen och jag finns här för dig."

"Min chef blev överraskad men glad då hon fick en Vårdbibel före jul. Hon undrade var man kan köpa den."

"På min arbetsplats är vi flera kristna som gått ihop och gett Vårdbiblar till arbetskamrater. Vi har inte gett till alla samtidigt, utan lämnat dem personligt då det känts naturligt. Ingen har tackat nej, utan har tackat och tagit emot. Det har varit kommentarer som att den var trevlig, fin, intressanta berättelser, bra att ha, precis vad man behöver, bra med böner, fin present mm."

Vårdbibeln till Vårdpersonal
i Malmö

Streetchurch i Malmö tackade Vårdpersonal för deras viktiga insats inom vården, bjöd på kaffe och pepparkakor och gav dem Vårdbibeln som julgåva.
Se mer här!

Vårdbibeln är nu färdigtryckt!
Vårdbibeln kom från tryckeriet fredagen den 13 december 2013. Vi ber att den ska bli till rik välsignelse för dem som får den, för dem som ger bort den, för vården, för hela vårt samhälle.

Uppdatering och hälsning från Bible for the Nations angående Vårdbibeln:
Det är ett Under.. vi har fått den klar till tryck
- Vårdbibeln, den kommer i mitten av December! Tills idag har vi med förbeställningar + gåvor + annonser fått in ca 120 000 kr. behöver 130 000 kr till.. Tack Jesus.. Tack kära vänner... fortsätt att så in i Guds rike...Sätt in din gåva på Sveriges Kristna Sjukvårdsförbunds plusgirokonto   PG 13 87 37-2  och märk gåvan med "Vårdbibeln" .
Guds rika välsignelse ! 
Roul Åkessson, Bible for the Nations.

Vårdbibeln

Här kan du ladda hem vår informationsfolder om Vårdbibeln, för att läsa själv eller för att skriva ut och ge bort / dela ut. Hjälp oss gärna att sprida information !

Hämta foldern här!

 

Klicka på bilden för att se filmen Klicka på bilden för att se filmen

Visioner och tankar om Vårdbibeln.

Filmat på MC-mässan 2013.

 

Några av de specialbiblar som redan finns Några av de specialbiblar som redan finns

En nyårshälsning från Birgit och Roul på Bible for the Nations.

Januari 2013

 

Bibelbeställningar

Årets första Bibel beställning går till Gatuevangelisation i Linköping. Låt oss sprida Biblar 2013 till alla våra vänner, släktingar, arbetskolleger, skolkamrater m.fl. Tänk om alla kyrkor skull säga - vi gör 2013 till ett Bibelspridnings år!!!

Drömmen skulle vara minst 500 000 Biblar!! Allt börjar i det lilla. Om du och jag beslutade oss för att dela ut 20 Biblar 2013 var och det är 10 000 kristna som gör det under 2013, så är det 200 000 Biblar. Kolla hemsidan jesusbutiken.se. Det finns Biblar till alla målgrupper

 

Vård Bibeln 2013

Vi har under hösten 2012 fått en del av vittnesbörden färdiga för Vård Bibeln. Dessutom har vi har fått flera bra tips på vittnesbörd - som vi kommer att arbeta med under våren. Vi tror att Vård Bibeln kommer att bli till stor välsignelse.

Planerna är att trycka 10 000 Vård Biblar. Ni som vll vara med att stödja denna viktiga Bibel tryckning, Sätt in en gåva på SKSF:s Plusgiro 13 87 37 - 2 , och skriv "Vårdbibeln" i meddelanderutan. Då är de pengarna öronmärkta för Vårdbibeln.

Något av det viktigaste är era förböner!!


Guds rika välsignelse

 

Roul och Birgit Åkesson

Bible for the Nations

Streetchurch Bikers

 

Ny vårdbibel på gång!

 

Vi har nu ett spännande samarbete med Bible for the Nations, som kommer att trycka en ny vårdbibel. Vi vill ha in bra vittnesbörd från Vård- och omsorgspersonal.

 

Vi söker även sponsorer för att få ut så många biblar som möjligt. Hjälp gärna till att sprida detta!

 

Privatpersoner som vill ge en gåva kan sätta in pengar på SKSF:s plusgiro.

OBS!Skriv "Vårdbibel" i meddelanderutan.

SKSF:s plusgiro: 13 87 37 - 2

 

Församlingar och kristna företagare som vill sponsra kan ta kontakt med Bible for the Nations direkt.

 

Kontakt med Bible for the Nations

 

Bible for the Nations hemsida

 

Det finns även en Facebooksida för Vårdbibeln. Du hittar länk till den här:

Här nedanför kan du se ett kort inslag om Vårdbibeln,

som sändes i Kanal 10 Nyheterna 20 september 2012

Vårdbibeln. Kanal 10 Nyheterna

Ladda ner och skriv ut informationsfoldern om Vårdbibeln här!

Stöd till Vårdbibeln

Du kan stödja Vårdbibeln

genom att sätta in en gåva på

Sveriges Kristna Sjukvårdsförbunds

Plusgiro 13 87 37 - 2

OBS!  Skriv "Vårdbibel" i meddelanderutan.

Här nedanför kan du göra en beställning på Vårdbibeln.
3-6 ex kostar 40kr/st
7-99 ex kostar 33kr/st


Margréth Jansson (ordförande i Sveriges kristna Sjukvårdsförbund), Johan Semby (ordförande i Kristna Läkare och Medicinstudenter), Roul och Birgit Åkesson (Bible for the Nations) ser fram emot utgivningen av den nya Vårdbibeln. Bilden togs under SKSF:s 60-årsjubileum 16-19 augusti 2012 i Mullsjö
Margréth Jansson (ordförande i Sveriges kristna Sjukvårdsförbund), Johan Semby (ordförande i Kristna Läkare och Medicinstudenter), Roul och Birgit Åkesson (Bible for the Nations) ser fram emot utgivningen av den nya Vårdbibeln. Bilden togs under SKSF:s 60-årsjubileum 16-19 augusti 2012 i Mullsjö

 

"Nu kommer vårdbibeln"

dagen.se 2012-09-20

Artikel i DAGEN 2012-09-21

Klicka på bilden för att se den i större format och läsa artikeln.

Artikel i Världen idag 2012-09-24